De laatste woorden

Back
Back
Home
Home

Saint Léger sous Brienne-Charleville-Mézières
De dag begint minder ontspannen Zadelpijn!  Gelukkig is de route een aangename zonder als teveel klimpartijen. Bij Arcis-sur-Aube een echte artisanal boulangerie, de koffie komt van Café du Commerce. We rijden door een bijzondere streek, waar de mooiste P1020755nattigheid in Frankrijk vandaan komt de Champagne. Wijngaarden in plaats van bossen, de dorpjes rijk en klein. De zon schijnt, hier hoeft geen einde aan te komen. Rijden door onvergetelijke velden met klinkende namen zoals Piper-Heidsieck, Veuve Clicquot, Moët & Chandon en zoveel andere, die we herkennen van thuis. Dom Pérignon is de monnik die per ongeluk de belletjes ontdekt, wordt verteld en door andere ontkend. Epernay is het episch centrum, wel onder de grond, van de champagne. Van verre is de Tour de Castellane te zien. Nog te vroeg om te eten, ik ga voor een koffie verkeerd. Ja, ja we zijn op de terugweg. Ook Reims is bekend als champagne stad en was een van de grootste Gallo-Romeinse steden. Porte de Mars is daar een overblijfsel van. Maar de mooiste P1020789bezienswaardigheid, met ontelbare onschatbare kunstwerken is de kathedraal Notre Dame; ‘Cathédrale des anges’. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kathedraal_van_Reims Een deel van de geschiedenis van Frankrijk is in de geschiedenis van Reims vertegenwoordigd. In 496 werd Clovis hier door aartsbisschop Saint-Remi gedoopt. Bijna alle Franse koningen werden in de kathedraal van Reims gezalfd; de bekendste zalving is wel die van Karel VII geweest, in aanwezigheid van Jeanne d’Arc. Na al dat moois terug in de moderne tijd en bij de Mac tijd voor de daghap. Even later zullen we voor de laatste keer alle ledematen uitstrekken, de pan stallen in de garage bij Hotel Pelican, in het hart van P1020799Charleville Mézières. Uitrusten en tafelen doen we bij L’entre Cote omringd door 17e eeuwse paviljoens met een arcade galerij.

Noordwaarts, tijd voor de laatste etappe van weer een fijne motorvakantie en bijna thuis. We hebben heerlijk gereden, veel gezien, aangenaam gezelschap, lekker gegeten, goed geslapen, geen druppel regen gehad, onvergetelijke dagen, emo ervaringen. Meer moet het niet zijn. Maar vooral ons panneke heeft het uitstekend gedaan. Niets fijner dan on the road zijn… maar thuiskomen heeft ook zijn charmes.P1020615

Of all things that wisdom provides for living one‘s entire life in happiness, the greatest by far is the possession of friendship. Epicurus (Greek philosopher, 341 BC – 270 BC)

Back
Back
Home
Home